Περίπου στο 25% αυτή τη στιγμή το διαδικτυακό Τουριστικό ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά σε σχέση με το 2019

Την 1η Ιουλίου θα ανοίξει ο Τουρισμός στους Περιφερειακούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Υπάρχει φημολογία και για άνοιγμα της Βρετανικής αγοράς. 

Ας δούμε λοιπόν ορισμένα στατιστικά τουριστικών αναζητήσεων στην Google αυτή τη στιγμή για να κάνουμε μια πρόβλεψη σχετικά με το πόσοι τουρίστες θα έρθουν στην Κεφαλονιά σε σχέση με το 2019.

Από τα γραφήματα παρατηρούμε ότι:

  1. Η Κεφαλονιά πιθανότατα θα είχε περισσότερους τουρίστες φέτος απ’ότι το 2019 αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με την πανδημία. Όλες οι τάσεις ήταν καλύτερες μέχρι την 7η εβδομάδα του χρόνου.
  2. Από την 7η εβδομάδα μέχρι την 12η, 13η εβδομάδα του έτους παρατηρήθηκε κάθετη πτώση στο ενδιαφέρον των τουριστών.
  3. Από την 12η-13η εβδομάδα αρχίζει μια ανάκαμψη που είναι όμως εξαιρετικά αργή και έχει σταθεροποιηθεί στο 25% του 2019.
  4. Το ενδιαφέρον για διακοπές στην Κεφαλονιά (από όλες τις χώρες) βρίσκεται σήμερα στο 24% σε σχέση με το 2019
  5. Το ενδιαφέρον για ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά (από όλες τις χώρες) βρίσκεται στο 26% σε σχέση με το 2019
  6. Το ενδιαφέρον για την Kεφαλονια (από την Βρετανία) βρίσκεται στο 28% σε σχέση με το 2019
  7. Το ενδιαφέρον για ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά (από τη Βρετανία) βρίσκεται στο 16% σε σχέση με το 2019

 

Συμπερασματικά:

  1. Το διάστημα των 5-6 εβδομάδων μεταξύ της 7ης και της 13ης εβδομάδας του έτους στοίχισε στον Τουρισμό περίπου το 75% του ενδιαφέροντος το οποίο στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε περίπου στο 25% του 2019.
  2. Στη Βρετανία που είναι η μεγαλύτερη Τουριστική αγορά για την Κεφαλονιά, οι κάτοικοι ονειρεύονται την Κεφαλονιά (Dreaming phase) αλλά πολύ λίγοι (16% σε σχέση με το 2019) ενδιαφέρονται για κρατήσεις. Αυτό το ποσοστό βέβαια αναμένεται να αυξηθεί μόλις ανακοινωθούν οι “τουριστικές γέφυρες”.

Tο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή για ταξίδια στην Κεφαλονιά είναι περίπου στο 25% του 2019. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προφανώς προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες αφού υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά αυτά τα νούμερα. Ειδικά φέτος οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πολλοί. Το μόνο που με σιγουριά μπορούμε να αναφέρουμε είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή τη στιγμή.